Om oss

Om oss

Selbuskogen skisenter ligger på grensa mellom Stjørdal og Selbu kommune, 16 km fra Selbu sentrum langs FV 705 og 20 km fra Stjørdal langs E6/FV 705. Avstanden til Trondheim er 50 km, og Værnes flyplass ligger 18 km fra skisenteret.

De siste to årene er det gjort store investeringer i bygninger og løypenett, og skisenteret framstår som et topp moderne langrennsanlegg for alle kategorier brukere. Kulturdepartementet har godkjent senteret som et interkommunalt anlegg, noe som betyr at det blir prioritert høyt ved tildelinger av midler.

Anlegget er utgangspunkt for skiturer for folk i hele regionen og tilbyr 75 km turløyper, samtidig som konkurranseløypene er FIS-sertifiserte og kan ta i mot et hvilket som helst langrennsarrangement. Et skileikanlegg for barnefamilier og et treningsanlegg for skiskyting er under bygging. Lysløypa er nylig utvidet fra 5 til 7 km, og det planlegges også ei rulleskiløype med lyssetting.

I mars 2011 arrangerte idrettslaga i Selbu ble junior-NM på skisenteret, og det er planer om å søke senior-NM del 1 med det første, og Worldcup-renn i en senere omgang.

Skisenteret drives som et aksjeselskap der kommunene Selbu og Stjørdal eier 29 %, idrettslagene i Selbu og Stjørdal 50 % og private aksjonærer 21 %. Det er ansatt løypekjører/vaktmester på fulltid om vinteren, og løypene blir således hyppig preparert. Lysløypa kjøres kl 9 hver dag og i tillegg kl 17 hvis nødvendig. Turløyper innover fjellet prepareres hver helg og en eller to dager midt i uka fra snøen kommer og ut påska.

Tanken om et felles skianlegg i Selbu ble unnfanget etter verdensmesterskapet til Grete I. Nykkelmo i 1985. Da startet man ut med ulike alternativer i Selbu. Etter mange møter og befaringer kom til slutt også Selbuskogen opp som et alternativ. Pga. sin den gang snøsikre beliggenhet og meget gode adkomst ble stedet valgt som et hovedalternativ. Det hadde allerede da vært positive sonderinger i forhold til idretten i Stjørdal. Prosjektet ble i begynnelsen kjørt fra Selbu.

Allerede høsten 1988 var første byggetrinn i gang, og i desember 1988 gikk for første gang Selburennet som hadde status som norgescup renn av stabelen på Selbuskogen skisenter. Siden har det gått utallige renn på skisenteret både internasjonale, nasjonale og lokale.

Skiforeninga Selbuskogen

Skiforeninga Selbuskogen er en frivillig organisasjon som har som formål å tilby oppkjørte turløyper i turområdene  Ytteråsen, Gråvatnet –  Holmene/Vekta- Ånvatna.  Styret består av Karin Galaaen (leder), Ole Rønning, Finn Reitan, Ann Kristin Hoås, Egil Kjølsø og Helge Eide. Varamedlemmer er Kjell Kulsethås, Jarle Fuglem og Ivar Arne Øverbø.   Medlemskontingenten er på kr 300,- for enkeltmedlemmer og kr 500,- for familier. Det er selvsagt hyggelig dersom noen vil bidra med en høyere sum. Bruk gjerne VIPPS 86544. Ved innbetaling til kontonummer 4285 15 28606, oppgi gjerne e-postadresse i tillegg til postadresse. Skiforeninga sammen med Selbustrand Skispor yter viktige bidrag til merking og kjøring løypene.