Get Adobe Flash player
Hjem Om oss

Om oss

Selbuskogen skisenter ligger på grensa mellom Stjørdal og Selbu kommune, 16 km fra Selbu sentrum langs FV705 og 20 km fra Stjørdal langs E6/FV 705. Avstanden til Trondheim er 50 km, og Værnes flyplass ligger 18 km fra skisenteret.

Det er gjort store investeringer i bygninger og løypenett. Skisenteret framstår som et moderne langrennsanlegg for alle kategorier brukere. Kulturdepartementet har godkjent senteret som et interkommunalt anlegg, noe som betyr at det blir prioritert høyt ved tildelinger av midler.

Anlegget er utgangspunkt for skiturer for folk i hele regionen og tilbyr 75 km turløyper, samtidig som konkurranseløypene er FIS-sertifiserte og kan ta i mot et hvilket som helst langrennsarrangement. Senteret har ei lysløype på 7 km, et godkjent skiskytteranlegg med 30 skiver, skileikområde for barnefamilier og ei rulleskiløype på 2,3 km som er lyssatt. Det planlegges ei utvidelse av rulleskiløypa til 5,1 km.

Skisenteret drives som et aksjeselskap der kommunene Selbu og Stjørdal eier 22 %, idrettslagene i Selbu og Stjørdal 39 % og private aksjonærer 39 %. Det er ansatt løypekjører/vaktmester på fulltid om vinteren, og løypene blir således hyppig preparert. Lysløypa kjøres kl. 9 hver dag og i tillegg kl.17 hvis nødvendig. Turløyper innover fjellet prepareres hver helg og en eller to dager midt i uka fra snøen kommer og ut påska.

Senteret leies ut for treningssamlinger både sommer og vinter. Det er nå også investert i senger slik at det er enda bedre tilrettelagt. Senteret leies også ut til andre arrangement.

Tanken om et felles skianlegg i Selbu ble unnfanget etter verdensmesterskapet til Grete I. Nykkelmo i 1985. Da startet man ut med ulike alternativer i Selbu. Etter mange møter og befaringer kom til slutt også Selbuskogen opp som et alternativ. Pga. sin den gang snøsikre beliggenhet og meget gode adkomst ble stedet valgt. Det hadde allerede da vært positive sonderinger i forhold til idretten i Stjørdal.  

Allerede høsten 1988 var første byggetrinn i gang, og i desember 1988 gikk for første gang Selburennet som hadde status som Norgescup-renn av stabelen på Selbuskogen skisenter. Siden har det gått utallige renn på skisenteret, både internasjonale, nasjonale og lokale.